Kreatinin Bitkisel Tedavisi
Kreatinin bitkisel tedavisi, kreatinin yüksekliği belirtileri, kreatinin yüksekliğinde neler yenmeli. Kreatinin bitkisel tedavisi hakkında bilgiler.
Kreatinin bitkisel tedavisi hakkında yazılmış bilgi amaçlı makaleyi okumaktasınız. Kreatinin bitkisel tedavisi makalesinde Kreatinin tedavisinde kullanılan bitkiler faydaları ile yer almaktadır. Kreatinin bitkisel tedavisi hakkında detaylı bilgi için bize ulaşabilirsiniz. Ama öncelikle kreatinin nedir sorusuna cevap verelim.
Kreatinin Nedir
Kreatinin, kas metabolizmasının önemli bir son ürünüdür ve böbreklerden idrar ile tümüyle ve değişmeden atılır. Böbrek fonksiyonları bozulmuşsa bu atılım yavaşlar ve kanda kreatinin yükselir. Böbrek yetmezliğinin değerlendirilmesinde en güvenilir test metodu olmakla birlikte, böbrek hasarının derecesini tayinde yetersiz kalmaktadır.
Kaslardan kaynaklandığı için vücut kas kitlesi miktarından etkilenebilmektedir. Bu nedenle yaşlı ve zayıf bir kadında böbrek yetmezliği varlığına rağmen kreatinin düzeyleri normal bulunabilir. Uzun süren açlıkta, romatoid artritte, kas hastalıklarında, hormonal bozukluklarda, enfeksiyon, yanık ve kemik kırılmalarında da kreatinin düzeyleri yükselebilmektedir.
Kreatinin düzeyi özellikle yüksek tansiyon, şeker hastalığı gibi böbrek hasarına yol açabilen hastalığı olan hastalar için iyi bir tarama testidir.
Kreatinin düzeyinin normalden düşük çıkmasının hiç bir klinik önemi yoktur.
Kreatinin Yüksekliği Belirtileri
Aşırı yüksek kreatinin değerlerine sahip, birçok kişi daha önce herhangi bir belirtiyle karşılaşmadığını belirtmektedir. Ama şu belirtiler bazı insanlarda görülebilir:
Nefes darlığı
Güçsüzlük, yorgunluk
Mental bulanıklık
Vücudun susuz kalması
Nefes darlığı
Kreatin İçin Faydalı Bitkiler
Isırgan Otu : Böbrekleri temizler ve karaciğerin yenilenmesinde fayda sağlar. (kaynak : isirganotu gen tr)
Kırkkilit : Böbrekler için oldukça faydalı bir bitkidir. İdrar yolu hastalıklarına fayda sağlar. İdrar yolu enfeksiyonu yani sistit rahatsızlığı için oldukça faydalıdır. (kaynak : sifalibitkitedavisi com)
Kiraz Sapı : Böbreklere faydalıdır. İdrar söktürücüdür. Kanı temizler. (kaynak : medikalakademi com tr)
Mısır Püskülü : Toksin ve vücutta ki fazla suyu atıcı etkisi vardır. (kaynak : organikgunler com)
Propolis : Özellikle düzenli ilaç kullanan kişilerde karaciğerin toksisitesini azaltan önemli bir etkiye sahip olan propolis. Karaciğer enzimleri olan AST ve ALT çalışmasını sağlıyor. Ayrıca propolis karaciğerde toplam protein ve gamma globulinlerin artmasını sağlayarak karaciğeri koruyucu etki yaratıyor. Propolis karaciğer hücrelerinde protein sentezini arttırıp. Hücrelerdeki glutatyon içeriğini düzenleyerek karaciğerdeki doku hasarınında giderilmesini önleyen bir role sahiptir. (kaynak : star com tr)
Reishi Mantarı : Böbrekler sodyum, potasyum gibi kimyasalların vücuttaki dengesini sağlar; kanı süzer ve sabit asiditede (PH) kalmasını sağlar. Kırmızı Reishi böbreğin bu düzenleyici fonksiyonlarında yardımcıdır. Ayrıca, bünyesinde bulunan Adenosin maddesi sayesinde kandaki kötü kolesterol tabir edilen LDL kolesterolü ve Trigliseridi düşürür. İyi kolesterol olarak tabir edilen HDL kolesterolün yükselmesine yardımcı olur. Karaciğer bozuklukları, hepatit, HIV/AIDS gibi hastalıklardan korunmak içinde faydalıdır. (kaynak : reishisaglikhealth wordpress com)
Çörekotu : İçeriğindeki timokuinon, aynı zamanda enflamasyonda rol oynayan bir çok enzimi engelleyen. Bağışıklık hücrelerinin histamin salgılamasını baskılayan anti-enflamatuar bir ajandır. (kaynak : beslenmedestegi com)